Starcul cenusiu (Ardea cinerea)

Habitat: Orice zona umeda sau intindere de apa, de la tarmul marii pana la munte, fiind intalniti uneori si la peste 1000m altitudine.

Cuib: Starcul cenusiu isi construieste un cuib mare din crengi si stuf, uneori in copacii din apropierea apei, alteori in mijlocul stufului (cel mai frecvent in Delta Dunarii), in colonii, deseori in colonii mixte cu alti starci: starcul rosu (purpuriu),
egreta mica, egreta mare, starcul de noapte, starcul lopatar, tiganusul sau chiar in coloniile de pelicani sau cormorani.

Hrana: Hrana starcului cenusiu consta in principal in pesti mici (max 20 cm) si broaste dar mai prinde ocazional serpi de apa, soareci, rame etc. Un starc poate consuma intr-o zi cca 500g de peste.

<<[]      []>>




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>